Consells per evitar els peus freds

Sens dubte el primer i més lògic és mantenir els peus abrigats. Es pot realitzar de moltes maneres, però hi ha alguns consells que són útils de seguir.

Mantenir el cap abrigat
Abrigar el cap és importantíssim, ja que quan fa fred el cos intenta donar la calor als òrgans vitals, com el cervell i el cor, de manera que els peus es refreden. Si el cap està fred, probablement els peus també.

Peus calents
Per mantenir la temperatura dels peus, podem superposar mitjons i triar bons calçats, per suposat us recomanem els que tenim a La Bona Espardenya, no hem de fer servir sabates molt estrets, que puguin tallar la circulació i impedir que els peus s’escalfin.

Al contrari del que molts creuen, apropar els peus a l’estufa o fer servir bosses d’aigua calenta no ajudaran, i a més podrien aparèixer els temuts penellons. El millor és utilitzar aigua tèbia.

Mantenir els peus secs
Alhora, la humitat del peu pot fer que la sensació de fred sigui més gran. Els peus secs s’escalfaran ràpidament. Hem de canviar els mitjons diverses vegades al dia, utilitzant preferentment mitjons de materials absorbents com la llana en lloc del cotó.

Estar en moviment
Si passem molt de temps asseguts o aturats, hem de moure les cames per evitar aquesta molesta sensació, per exemple, en el cas que tinguem mala circulació. Els exercicis aeròbics ajudaran enormement.

Almentación
Pel que fa a la dieta, hem d’incloure aliments rics en magnesi, calci, vitamines E, K i C. D’altra banda, els aliments picants com la caiena, curri, canyella, pebre poden augmentar la freqüència cardíaca, de manera que flueixi més sang als peus.

A més, hem d’evitar els productes lactis, ja que augmenten aquesta sensació de fred, i la cafeïna, que comprimeix els vasos sanguinis. La deshidratació també pot refredar els peus, de manera que el consum regular d’aigua serà beneficiós.

Hidroteràpia
La hidroteràpia pot ser beneficiosa per a la sensació de peus freds. Com es pot fer hidroteràpia a casa? Abans d’anar a dormir, hem d’ omplir 2 galledes, un amb aigua calenta i un altre amb aigua freda, i posant els peus deu minuts primer a l’aigua calenta, i després pocs segons en el fred. Tot seguit ens posem mitjons i ens anem a dormir.

Massatges i altres teràpies
Els massatges amb oli de sèsam aconseguiran que els teus peus s’escalfin. A més, els massatges amb lanolina, un hidratant, ens ajudarà a mantenir la humectació de la pell, millorant la circulació. També l’acupuntura i reflexologia poden ser-nos útils per acabar amb el fred als peus.

Així, ja ho sabeu. Cuideu-vos els peus que és la part més important de la nostra “marxa”. A La Bona Espardenya us esperem per a cuidar-vos en tot el que podem.

Agraïdes!

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *