Quin és el calçat recomanable pels nostres fills?

Hola amics i clients; amigues i clientes.
Avui us portem uns consells de l’Hospital de St. Pau de Barcelona de com ha de ser un calçat còmode pels nostres fills/lles. Des de La Bona Espardenya sempre estem molt atents a aquest consells i per això us els volem traslladar a vosaltres.

Segur que moltes vegades ens fem la següent pregunta:Quin és el calçat recomanable per  afavorir un correcte desenvolupament  del peu?

A partir dels 3 anys el nen  comença a millorar el seu tò muscular i això fa que comenci  a formar-se el pont de la planta del peu, per ajudar aquest procés es recomana que:

– Les  sabates siguin lleugeres i baixes,  millor que les  botes.

– Que la part davantera tingui una forma quadrangular i  amb amplada  suficient per deixar llibertat al moviment dels dits.

– Que no quedi justa, s’aconsella una distància de 1 a 1,5 cm. entre la punta del dit gros  i la punta de la sabata.

– La sola  ha de ser d’un material que eviti que el nen pugui relliscar i sobretot  ha de ser  flexible, sobretot  en la meitat anterior, zona que es flexiona al caminar, d’aquesta manera exercitem la musculatura del pont del peu.

– El contrafort  ha de ser reforçat  per subjectar  millor el turmell  donant més estabilitat al  peu  i a la tendència natural de girar els peus cap endins al caminar

– El  material de confecció ha de ser  transpirable i vigilar que no provoqui refregades a la pell  per tal d’evitar ferides, eccemes i  sobreinfecció per fongs

– Millor  sabates  fàcils de treure i posar, que facilitin  l’autonomia del nen.

… I per ara això és tot. Esperem que us hagi agradat !!!

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *